MLADJANE DINKICU OCIGLEDNO ZENA BEZ GOSPODARA U SRBIJI BIVA SKRAJNUTA A AKO JE PREVISE GLASNA I UCUTKANA..


MLADJANE DINKICU>OCIGLEDNO ZENA BEZ GOSPODARA U SRBIJI BIVA SKRAJNUTA A AKO JE PREVISE GLASNA I UCUTKANA..

by Jelena Tinska/www.tinska.com on Friday, 10 February 2012 at 08:02 ·

OCIGLEDNO ZENA BEZ GOSPODARA U SRBIJI BIVA SKRAJNUTA A AKO JE PREVISE GLASNA I UCUTKANA..

isidora-bjelica-pokradena-upomoc-stigao-mladjan-dinkic

Književnica Isidora Bjelica požalila se na tviteru kako je pokradena za nekoliko honorara:

– Izdavač iz Niša Zograf mi duguje honorar već tri godine, stalno laže da će nešto dati, a od tada ni dinara.Šta se radi s takvim? – pitala je Bjelica tviteraše, a odmah zatim i dodala:

– Čovek se zove Despot Despotović i poslanik je G17 u Nišu, pored toga što je kradljivac, jel ima neko iz Niša da ga angažujem za help? – napisala je Bjelica.

Mnogi su joj davali savete, poput Maje Gojković, neki su je pitali i o kojoj novčanoj sumi je reč, ali onda se na veliko iznenađenje svih, a pogotovo Bjelice pojavio kao super heroj Mlađan Dinkić da „reši“ problem:

– Sada sam video vašu prepisku. Igrom slučaja sutra idem u Niš i pokušaću što detaljnije da se raspitam o slučaju koji pominjete – napisao je Dinkić.

Videćemo kako će heroj Mlađan razrešiti ovu situaciju i da li će Isidori nakon posete Dinkića Nišu novac biti isplaćen. Jedino ostaje pitanje da li svi građani mogu na ovaj način da pridobiju nekog od funkcionera da im reši problem kada su pokradeni ili je to samo privilegija poznatih za sada?

Kao što smo i obećali prenosimo vam najnovije detalje Mlađine istrage.Šalu na stranu Mlađan Dinkić je odmah po povratku iz Niša napisao:

– Raspitao se… Taj više nije naš odbornik. Zaista vam duguje honorar. Rekli su mi da će vam već sutra isplatiti dug. Javite, napisao je Isidori.

Ostaje nam da vidimo da li će zaista novac biti uplaćen, tačnije eto kako stvari rešava Mlađan u kampanji…

Dakle taj isti Dinkic se nije cak ni strecnuo kad sam mu napisala pismo u vezi sa doticnim lopovom kioji me je pokrao ali ne za 3.000eura vec za malo vise za 30.000eura.Pogledajte i sami.

  

 MOJE OBRACANJE DINKICU OSTALO BEZ REAKCIJE:

Mladjan Dinkic treba da zna da je Despot Despotovic bezskrupulozni lopov..odbornik stranke G-17Plus?

 Despot Despotovic bezskrupulozni lopov..odbornik stranke  G-17Plus?

Ko stoji iza njega.I ko ce takvom pomoci?

Despot Despotovic izdavac iz Nisa, vlasnik izdavacke kuce ZOGRAF, ciji su racuni blokirani po osnovu prinudne naplate, a koji i pored toga radi, preko drugih racuna, prodaje knjige na svim mogucim online mestima..po Sajmovima, knjizarama, tezgama itd. te dakle utajuje porez drzavi, ukrao je prevod knjige mog  pokojnog oca Aleksandar Sase Petrovica, „Otkrivanje coveka“ Dezmonda Morisa, potpisao nepostojeceg prevodioca, tacnije izvesnu Ivanu Savic koja je na prvom rocistu priznala da je prepisala prevod i da nema nista sa tim.

Tako je dakle Despotovic mrtav hladan  2005-te izlozio knjigu na Sajmu knjiga i od tada je prodaje.

Tuzila sam ga i posle mnogo godina, jer takve stvari dugo traju..posto je drugacije kad ste obican gradjanin, a drugacije kad ste vazan politicar, ciji se procesi zavrsavaju za dva meseca prekoredno, dobila sam, kao vlasnik Autorskog prava-PROCES u toku 2010.godine.

Sa kamatom, do sada Despotovic mi duguje 30.000eura.

U medjuvremenu sam doznala da je doticni lopov, direktor  decjeg odmaralista u Nisu zvanog DIVJANA.

DIVLJANA

  • Odmaralište:
    • Divljana  Bela Palanka, Srbija
    • Odmaralište „Divljana“ nalazi se u podnožju Suve Planine, nedaleko od Bele Palanke. Posle nekoliko godina pauze nedavno je kompletno rekonstruisano i ponovo je otvoreno za učenike niških osnovnih škola, koji u ovoj šumovitoj oazi pohađaju školu u prirodi. Kapacitet smeštaja za boravak dece nešto više od 200 mesta, a ovaj objekat je jedini adekvatni prostor u Srbiji za boravak dece koja pohađaju ovu vrstu rekreativne nastave. Direktor JU Divljana g-din Despot Despotović istakao je da je odmaralište u odličnom stanju, smanjeni su nepotrebni troškovi i postignuti odlični rezultati uz samo malo odgovornog ponašanja i raspodele budžetskih sredstava čime je dokazano da odmaralište u Divljani može odlično da posluje. Činjenica da Grad Niš ima dug od 2 miliona dinara prema JU Divljana ne obeshrabruje g-dina Despotovića i on veruje da će ovaj problem biti vrlo brzo rešen.

U njegovoj biografiji pise da je clan G-17Plus.

Biografija:

Godina rođenja: 1961Funkcija: Odbornik

Pol muško Godina rođenja 1961

Posebne usluge:

Učestvovao na Lokalnim izborima 2008 godine u opštini: Grad Niš, okrug: Nišavski, kao kandidat: G17 plus, na listi: Za evropsku Srbiju – Boris Tadić.

Ostalo:

Stepen obrazovanja: VI – stepen (Više škole)Zanimanje: Stručnjak iz oblasti društveno humanističkih nauka

U svoje vreme Mladjen Dinkic je izbacio iz stranke izvesnog Djordja  Djokica, koji nije postovao Zakon o dobrobiti zivotinja i meni se dopalo sto je tako postupio.

Uzgred taj isti Mladjan Dinkic je zacetnik borbe i borac protiv piraterije u nas.

Ovih dana sam mu napisala jedno pismo u kome sam ga obavestila o tome kakvu bitangu ima u svojim redovima.

Drskog lopova koji blati i svoj polozaj direktora decjeg odmaralista, a i stranke G-17Plus, ponasajucu se bahato, i ignorisuci Zakone.

Gospodin Mladjan Dinkic mi jos nije odgovorio.Pitanje je da li mu je moje pismo I prosledjeno.

Te mu sada pisem javno, otvoreno.

Protiv Despotovica je moj advokat sada podneo i krivicnu prijavu, trazeci da se lepo ispita njegova utaja poreza..Jer ako je doticni  od casa u kome je trebalo da plati ono sto je ukrao, odstampao, odnosno izdao, a za to postoje dokazi na Cobissu Srbije./ узајамна библиографско-каталошка база података /..oko 300 knjiga, koje se prodaju, te nije platio dug meni i pored toga sto je sud doneo presudu da je kriv, onda njega dakle neko debelo stiti.Ko?

Da li je dovoljno biti odbornik jedne politicke stranke da bi krao i utajivao porez?

Da li ce sada Mladjan Dinkic postupiti kao u slucaju Djordja Djokica.?

Djordje Djokic, Despot Despotovic…neverovatna slicnost u imenima koja pocinu na D i u kojima su i ime i prezime identicni.Mozda nije slucajnost.

Ostaje da ovim putem javno zamolim gospodina Mladjana Dinkica da ocisti svoje redove od ovakvih elemenata koji direktno devalviraju ugled jedne politicke stranke, kakva je G-17Plus.

 

BEOGRAD – Da je intelektualna svojina u Srbiji potpuno nezaštićena, svedoči i slučaj Jelene Tinske, zakonskog naslednika iz prvog reda i titulara svojine nad autorskim pravima svog oca, književnika i prevodioca, pokojnog Aleksandra Saše Petrovića Ona je u sudskom sporu dokazala da je Despot Despotović, vlasnik firme „Zograf“ iz Niša i član G17 plus, plagirao originalan prevod knjige „Otkrivanje čoveka“ Dezmonda Morisa, i tim povodom obratila se njegovom lideru Mlađanu Dinkiću

DALJE:

 

Pravda utorak, 7. jun 2011.

Pravda

Oštećenu Jelenu Tinsku, međutim, Despotović nije obeštetio kako nalaže sudsko rešenje, niti je Mlađan Dinkić, kao idejni vođa partije i zagovornik pravne države u kojoj treba da se poštuju zakoni, našao za shodno da odgovori na njeno otvoreno pismo, a svog sledbenika pozove makar i na moralnu odgovornost

Cela priča tako će, najverovatnije, biti vraćena na sud, gde joj je i mesto, jer je pravni zastupnik Jelene Tinske posle svega protiv Despota Despotovića napisao krivičnu prijavu

– Osumnjičeni je 2005 godine kao osnivač i vlasnik PD „Zograf“ doo u Donjoj Vrežini neovlašćeno izdao i distribuirao na tržište radi komercijalne prodaje integralni prevod književnog dela „Otkrivanje čoveka“ Dezmonda Morisa, a plagijat je kao prevodilac potpisala izvesna Ivana Savić U stvari, radilo se o plagijatu originalnog prevoda pokojnog Aleksandra Saše Petrovića – stoji u krivičnoj prijavi

Pravni zastupnik Tinske dalje kaže da je pravosnažno okončanim sudskim postupkom radi nadoknade štete Despotovićev „Zograf“ obavezan da oštećenoj isplati 1006175,00 dinara sa zateznom kamatom na taj iznos, kao i troškove parničnog postupka Umesto toga, Despotović je 2008 godine osnovao novu firmu na ime Vesne Despotović, „Zograf plus“ u Nišu, u kojoj je nastavio izdavačku delatnost i na nju preneo novčane tokove Kako je prvoosnovana firma „Zograf“ blokirana zbog osam miliona dinara dugova, Despotović je u potpunosti osujetio izvršenje sudske presude i isplatu oštećenoj 2650000,00 dinara na koliko su u međuvremenu narasli njegovi dugovi

– Morala sam da napišem otvoreno pismu Dinkiću, jer je vlasnik „Zografa“ Despot Despotović, odbornik G 17 plus, pri tom i direktor Dečjeg odmarališta „Divljana“ u Nišu, beskrupulozna osoba koja je plagirala intelektualnu svojinu moga oca, i pri tom debelo oštetio državu neplaćanjem poreza na prodate knjige Kao običnom građaninu, dugo mi je trebalo da sve to dokažem na sudu, pa sam pitala Dinkića ko stoji iza takvog čoveka – s ogorčenjem tvrdi Jelena Tinska

Ona je, kako kaže, Dinkića podsetila da je svojevremeno iz svoje stranke izbacio izvesnog Đorđa Đokića zato što nije poštovao Zakon o dobrobiti životinja, što se njoj lično dopalo, i podsetila ga da bi trebalo da od ove „bitange“ sada zaštiti nju

– Da li je dovoljno biti odbornik jedne političke stranke da bi se bilo plagijator i utajivao porez? Da li ćete sada, Mlađane Dinkiću, postupiti kao u slučaju Đorđa Đokića? – pita na kraju Jelena Tinska

Beskrupulozno protiv zakona

– Osim što je plagirao prevod knjige Aleksandra Saše Petrovića, Despotović je izvesnu Ivanu Savić potpisao kao prevodioca, a ona je već na prvom ročištu izjavila da je delo kompletno prepisala Pored toga, osumnjičeni se nije zaustavio samo na izvršenju krivičnog dela Oštećenje tuđih prava, već je izvršio i krivično delo Poreska utaja – napisao je advokat Jelene Tinske u krivičnoj prijavi protiv Despota Despotovića

N Stojčević

DESPOT DESPOTOVIC

~ od Jelena Tinska na februar 10, 2012.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: