NOVI SAD sinterska prestonica EVROPE


Kroz svoju borbu za prava napustenih pasa i macaka i zivotinja uopste, u ovoj surovoj zemlji, suocila sam se sa velikom korumpiranoscu u toj sferi u Novom Sadu.

Otkrila sam mnoge lazi i nepostovanje zakona kako vrha vlasti, te gradske vlasti..tako i JKP Cistoce koja se slobodno bavi kriminalom jer ima podrsku sa vrha i iz grada.

Za cetiri godine koliko traje ova moja borba u saradnji sa dr Slavicom Mazak Beslic iz Alijanse za prava zivotinja EPAR, napisala sam preko 1000 tuzbi koje su zavrsile u fijokama i na koje smo odgovore dobijali iskljucivo preko casnog Rodoljuba Sabica poverenika, ali na tome je ostajalo.

Jos uvek niko nije kaznjen.Jos uvek se zivotinje ubijaju na djubristu grada u sinternici  iz vremena Maje Gojkovic koja je otvorila mesto za ubijanje uprkos tome sto je bas te 2005-te zabranjeno ubijanje time sto je ukinut Pravilnik  29/94 koji je inace dozvoljavao ubijanje.

U sinternici bez gradjevinske dozvole, bez uslova za opstanak, u kavezima zarazenim virusima stenecaka i ostalih smrtonosnih bolesti.

Najnovoja prevara, je uvedena ZAKONOM ZABRANJENA, CNR strategija.

Sinteri hvataju uglavnom malene i dobrocudne pse i odvode ih u gradsku veterinarsku stanicu na Futoskom putu, gde jadnici bivaju sterilisani i istog casa prebaceni tim istim sinterskim kombijem smrti onako na gomilama u sinteraj na djubristu u kome pse ostavljaju na hladni metalni pod kaveza sa rupama da bi mokraca curila dole a govna ostajala te su psi u svom sopstvenom izmetu, grejani kaloriferom 20 x 20.

Sve to izvodi takozvani Pet Friendli tim na celu sa Jelenom Balasevic savetnicom dr Bojana Rajtica za pitanja zivotinja, koja se za to mesto sa visokom platom obucila  studirajuci reziju  koju je doplomirala i uceci privatno, o  tome kako biti necastan i prefrigan iz vlastite koristi.

Jer da u njoj ima ljubavi za nesrecna stvorenja, ne bi se kompromitovala time sto je deo tima prevaranata koji godinama peru pare preko leseva i muka  zivotinja, vec bi kao savetnica delila prave i casne savete, drzeci se dva odlicna Zakona;

Zakona o dobrobiti zivotinja i

Zakona o veterinarstvu..

Dva puta sam bila u Radnim grupama za resavanje pitanja napustenoh zivotinja.

Jednom pri Republickoj Upravi za Veterinu

Drugi put u samom gradu Novom Sadu, bila sam cak Predsednica.Sve smo bili krajem 2010 doveli do kraja, za izgradnju prvog DELTA no kill azila u zoni sever 4, koja je jos davne 2007me Urbanistickim planom grada Novog Sada bila odredjena za Azil za male zivotinje sto je Gradonacelnik krio.

Cak je 2008. Fond za kapitalna ulaganja APV Vojvodine odvojio 3.000 000 dinara za projekat.

Ka sam bila koordinator tog prijekta pri FKUAPV…uspela sam da dobijem sva uputstva za projekat od Leo Grila tvorca DELTA no kill azila i  tim iz firme GARDI direktora Igora Rebe je krenuo u pravljenje projektnog zadatka po mojim instrukcijama.

Sve je radila tada zaposlena u Gardiju Mirjala Laban, koja je cak u obe Radne grupe bila samnom,  a sve je stavila na papir Aleksandra Bandic.

Istina  ce morati da izbije na videlo, jer cela borba za Azil..nikako ne moze da pripadne Vladi Vojvodine..niti Gradu Novom Sadu..kao poen humanista pred izbore.

U svoje vreme pred izbore Maja Gojkovic je sa istim obecanjima gostovala i mojoj emisiji.

Kad tad, morace da se odgovori na mnoga pitanja od 2007-me godine.Morace krivci da budu kaznjeni.Morace da se oda priznanje onima koji su ovu borbu bili.Ne moze neko da napise knjigu…ili da naslika sliku..ili da izkomponuje muzicko delo…pa da ga potpise neko drugi.To se zove KRADJA…kao ovaj pokusaj u vezi sa Azilom…

Dakle…evo samo nekoliko podataka..od mnostva koji dokazuju istinu.

U svakom slucaju ni ovim azilom , ni s 50 ovakvih , ni s 50 puta x ovakvih ne moze i necebiti resen problem napustenih ,nezeljenih pasa i macaka- zbog piramide reprodukcije i nekontrolisanog neodgovornog vlasnistva ,i nece ga resiti ,a to ni ne zele ,jer bi tako veterinarsko-politicka mafija izgubila znacajnu tezgu i praonicu para, a resice ga SAMO I JEDINO zakonitim radom inspekcijskih sluzbi , stavljanjem pod kontrolu : vlasnika kucnih ljubimaca i piramide reprodukcije pasa i macaka , a to mogu samo kontrolom od praga do praga i kaznjavanjem neodgovornih koji drze neobelezene i nekontrolisano i nekaznjeno reprodukuju nove, nove i nove jedinke pasa i macaka. Odgovornost je na inspekcijskim sluzbama i za nekontrolisano razmnozavanje i za odstetne zahteve i za sve trokove koje imaju: gradski budzet, republicki budzet i pojedinci .

S obzirom da svi ovi troskovi nastaju usled neprimenjivanja Zakona o vet i Zakona o dobrobiti- usled nerada i/ili aljkavog rada rep vet inspekcije , sledi da bi rep vet inspektori ubuduce trebali iz licnog dzepa placati sve ove troskove, mozda bi onda poceli vrsiti nadzor na primenjivanjem zakona i omogucili kaznjavanje neodgovornih vlasnika kucnih ljubimaca koji fabrikuju nove, nove, nove pse i macke `lutalice` .Ovaj azil im je samo maska ,mamac i objasnjenje resenja koje moze posluziti samo imbecilima, jer samo oni mogu poverovati u ovu laz koja je toliko transparentna da se kroz nju vide groteskna lica njenih autora .

U cemu je tu GLAVNI problem ?

U korupciji pojedinaca u vlasti , koji grubo gaze zakone i Ustav Srbije , a to su antidrzavni elementi : teroristi infiltrirani u organe vlasti , oni rade tako sto nanose ogromne stete republickom i gradskim budzetima ,krse ljudska prava i prava zivotinja definisana validnim zakonima Rep Srbije .

 Sve ovo sto sam napisala i sto je samo jedan deo iz moje nove knjige koju pisem i u kojoj ce biti sve nase tuzbe, sva nasa prepiska sa ministrima, koji su se menjali,  koji su obecavali cak pismeno sa pecatima i potpisima, pa onda izbegavali da ispune obecanja, sa gradonacelnicima..sa dr.Bojanom Pajticem i njegovim saradnicima, NIKO IZ NOVOSADSKIH MEDIJA NE SME DA OBJAVI.

I to cu objasniti ovako;

Jedna moja poznanica zaposlena u glasilu 021 mi je priznala da oni ne bi ni postojali da nemaju cvrst ugovor sa gradom, da smeju da pisu samo ono sto grad dozvoli.

Dakle lazi.

Tako je i sa Televizijom..i sa Radio Novim Sadom.

Ali nicija nije gorela do zore.

Nevolja je samo sto je veliki broj zivotinja krvavo platio ovaj kriminal.

Placa i dalje.

I jos dugo ce placati.

ZIVOTIMA

MOJA KNJIGA IMA RADNI NASLOV:

NOVI SAD sinterska  prestonica EVROPE

Advertisements

~ od Jelena Tinska na decembar 10, 2011.

 
%d bloggers like this: