Savetnici i Direktori u jednoj Vladi koja pretenduje na ozbiljnost.


Savetnica dr Pajtica za pitanja zivotinja Djokina mala koja je zavrsila reziju…a direktor jedne ustanove koja ima tezinu..mali Nesa koga zlobnici  iz drustva zovu Nesa Pesa, ko zna zasto, ima samo 24 godine i bio je dobar student…Savetnica za kulturu ne zna ni jedan jezik i uz sve postovanje njene uspesne profesuje ima skoro 90 godina i ne zna ni jedan jezik…Samo takvi likovi, koji spadaju u grupu neznalica-poslusnika i piju vodu u zemlji u kojoj je samo vazno biti neposten..i prosperirati…Sto manje znaju „savetnici’ i “ direktori“ to bolje onima koji kolo vode.

JELENA - Beba Balašević (28), kćerka kantautora Đorđa Balaševića, odnedavno je savetnica predsednika Vlade Vojvodine dr Bojana Pajtića u resoru za zaštitu životinja uzgred/Jelena Balašević, iako ima samo 27 godina i ni jedan dan radnog staža kao pedagog, pre izvesnog vremena je uspela da se zaposli kao asistent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Jelena je završila književnost 2006. godine, a potom i režiju 2008. sa visokim ocenama, ali da nema iskustvo u poslu. Naime, u obrascu stoje prazna mesta u svim poljima u kojima je bilo potrebno da se navedu radno iskustvo, seminari, prethodni nastavni rad, pedagoško iskustvo, angažovanost u održavanju vežbi i seminara, održavanje nastave pod mentorstvom...

Mira Banjac rodjena u Erdeviku 1929 Mira Banjac obavlja funkciju savetnika za kulturu u pokrajinskoj vladi Bojana Pajtića.Prezadovoljna je saradnjom i, kako kaže, ništa ne rade bez nje u vezi sa filmom ili pozorištem. Smatra da je kvalifikovana za taj posao, jer osim što ima iskustva, nije stranačka ličnost.

Nebojsa Malenkovic(24) Rukovodeću funkciju u ovom Fondu, koja je jedna od pokrajinskih institucija kroz koju prolazi najviše novca, pokrajinski premijer Bojan Pajtić nedavno je poverio dvadesetčetvorogodišnjem Malenkoviću. Iz Vlade Vojvodine nam nisu rekli na osnovu čega je on izabran za direktora, odnosno koje kvalifikacije ima za tu poziciju. Takođe, za izbor Malenkovića uslov nije bilo ni višegodišnje iskustvo na rukovodećoj funkciji koje se po pravilu, a najčešće minimalno za period od pet godina, traži za mesto direktora. Nebojsa je zavrsio Ekonomski fakultet u Subotici smer finansije i bankarstvo Naš Neša je toliko sposoban da je postao i član upravnog odbora Republičke agencije za prostorno planiranje.

~ od Jelena Tinska na oktobar 3, 2011.

 
%d bloggers like this: