It is time for elimination Speciesism . Vreme je za eliminaciju Specizma.


Mislimo da treba  insistirati kod Saveta potrosaca, ili kako se vec zove to pravno lice koje stiti interese potrosaca i tvrdi da potrosaci imaju pravo znati sve o robi koju kupuju

1. da se  na svim mestima gde se prodaje  i reklamira meso i kozne stvari MORA prikazivati i po ceo dan  da se vrti : film  slican ovom:

http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4
ili fotosi o klanju i dranju, muzenju, drzanju u uzasnim zatvorima, svih zivotinja koje  potrosaci  kupuju u obliku mesa, kozne obuce,odece,namestaja itd

2.da se na svim mestima gde se prodaju i reklamiraju povrce i voce mora prikazati  dokaz da li je GMO  ili ne  i posledice  konzumiranja GMO- najupecatljivija je  Obesitas  kod amerikanaca koji vec dugo jedu GMO, itd.
Potrosaci svih uzrasta imaju pravo znati , a ne da  neki, bili deca ili odrasli ,vide samo npr.  Matijeviceve  reklame Gudi,Gudi  i  Pipi-Pipi  , zatim  licemerne  reklame  Moja kravica, kozne presvlake na namestaju ili u  automobilima, odecu obucu   i druge slicne reklame  i  da prodavac  zastupa time misljenje da su potrosaci  imbecili koji misle da to raste u prodavnicama .Nema postede za decu- deca moraju znati kako izgleda njihov Gudi-Gudi  i kako nastaje : uzasnim zivotom i uzasnom smrcu  koju MORAJU  videti  svi svaki put kad  kupuju da bi  jeli, koristili    zivotinjske  proizvode.
Takodje na nacionalnom planu ,potrosaci kao poreski obveznici vec finansiraju agrarnu politiku pa imaju pravo  znati sta  finansiraju .
Moramo pokrenuti kampanju za oslobadjanje  robova  u koje ubrajam i  zaglupljene potrosace  – a  znacajno je istaci da realizacija ciljeva  ove kampanje vodi ka  ostvarenju globalnih  interesa  svih stanovnika Planete :eliminaciji gladi , smanjenju zagadjenja i usporavanju procesa globalnog zagrevanja .
Dakle moramo  iskoristiti Savet potrosaca i cinjenice da potrosaci imaju pravo  videti i znati istinu  o robi koju kupuju  svaki put pre nego sto je kupe ..
Ako su zivotinje osecajna bica- bez mogucnosti imaginarnog zakljucivanja,  potrosace – osecajna bica sa mogucnoscu imaginarnog zakljucivanja niko ne sme drzati u mraku neznanja ni pod kakvim izgovorom.
.
EPAR-OIPA SRBIJA/Alijansa za zastitu prirode,prava zivotinja i prava ljudi
24000 Subotica,Matka Vukovica,9
Budi vegan-spasi Planetu


 


Advertisements

~ od Jelena Tinska na maj 16, 2011.

 
%d bloggers like this: