VOJVODJANSKA VLAST NASTAVLJA UZ PODRSKU KORUMPIRANIH NOVOSADSKIH MEDIJA DA DEZINFORMISE GRADJANE.


VOJVODJANSKA VLAST NASTAVLJA UZ PODRSKU KORUMPIRANIH  NOVOSADSKIH MEDIJA DA DEZINFORMISE GRADJANE.

Gospodjo Pusic, sa svojim ostalim saucesnicima.

Nastavljate da lazete gradjane…na Boga ne mislite.
Sve zivotinje koje udju na djubriste grada bice zarazene Parvo virusom i stenecakom..i umirace po ulicama u mukama..kao sto umiriu psi koje smo spasli 29-og februara…iz vaseg logora smrti i infekcija, za koji niste dobili prodzenje upotrebne dozvoje koje ste trazili.Pogledaj attachment.
—– Original Message —– 

Sent: Tuesday, April 12, 2011 9:15
Subject: NOVA LAZ
„sve je isto…PSI  su i dalje smesteni u odrvatne kaveze koji su oprani samo za slikanje…tako je bilo i kada je novinar bio tamo dan posle nas.mi smo ih nasli u sopstvenom izmetu, bez hrane, a kada je on dosao ( naravno najavljen) sve je bilo cisto sa cinijama.
Jadni nasi psi...
Devojka kod koje je smeštena jedna ženka sa ulice (koju smo morali skloniti od šintera) zvala ih je, i njoj je rečeno da se ne zna kada će početi sa radom, da je tu samo jedan pas, i to je njihov pas. Sinoć sam razgovaral sa njom i ona mi je prenela ovakvu informaciju.“

Isto mesto je svecano otvoreno drugi put???

Sa novim lazima.

Suština je da je najveća odgovornost nekih pojedinaca iz Grada u tome što postoje zvanična saznanja da se životinje zlostavljaju i sa njima se postupa u suprotnosti sa članom 269 KZRS i da o tome nisu obaveštavali nadležne službe kao što su radile NVO organizacije. A što je najjadnije, njihov najžešći argument jeste da su oni sve radili, a i dalje rade po „zakonu“, zapravo kako ističu na svom sajtu PO PRAVILNIKU 29/94 po kome je dozvoljeno ubijati i mučiti životinje, ali koji je avaj, ukinut 2005. godine.

Posto sam u Novom Sadu kao clan radne grupe za pitanja Azila uspela da Ministarstvo za Poljoprivredu prepise zemljiste za Azil krajem 2010 koje je  Urbanistickim planom jos 2005te u Zoni Sever 4, odredjeno za male zivotinje, a jos 2008me da Fonda za kapitalna Ulaganja APV odvoji

3.000 000 dinara za idejni projekat izgledalo je da prepreke vise nema.No u novembru 2010te su me anulirali iz igre.Za savetnicu Bojana Pajtica postavili su cerku Djordja Balasevica koja je zavrsila knjizevnost, bez konkursa, umesto nekog vrednog zavrsenog studenta Veterine I dali joj kako se prica, platu 170.000dinara, dodeljena joj je uloga spasioca.No ona radi sve protiv zivotinja.

Ocigledno postoje pravila igre.

Od izgradnje Azila nema dakle nista.Cak je Gordana Pusic iz Komunalne sluzbe grada izjavila kako se ceka da zemljiste bude prebaceno??

I kako je zavrsen Projekat.Kako je moguce da je zavrsen projekat kad je po Zakonu trebalo da se rasapise Tender, pa da pobedi najbolji projekat.

Kako je moguce da je nadleznost za pitanja hvatanja zivotinja ponovo ali onako ispod zita dodeljena djubretarima, umesto podebno strucnoj sluzbi?

Kad sam pokusala da se oglasim na Radiju 021, reklisu mi iskreno da imaju ugovor sa Gradom da smeju da pisu samo ono sto im oni kazu.

Kad sam napravila 29og marta press konferenciju bile du sve televizije ali niko nije objavio nista.

Kad sam sa svojom SOS ekipom udomila I spasla 9 pasa coveka koji je umro I po koga je trebalo da dodju sinteri, Jelena Balasevic je izjavima u vestima NOVOSADSKE televizije da je neko UKRAO pse…iako sam ja vec ujutro javila Kabinetu Gradonacelnika da smo mi udomili pse.

U jednoj akciji mesec dana ranije ista SOS ekipa uzela je iz te sinternice 26 pasa.Tamo su do te mere nehigijenski uslovi da je pola pasa do danas umrlo od Parvo virusa..a ostaje jos uvek lecimo I sudbina im je neizvesna.

Verovatno Vojvodjanska vlast sad zeli da iskoristi pse u svojoj predizbornoj veoma  uzdrmanoj situaciji I da pokusa da dokaze humanost na delu, preko Djokine male.

Dela ovde nema.U pitanju je nedelo.

VELIKI POZDRAV KORUMPIRANOJ NOVOSADSKOJ TV..KOJA LAZE GRADJANE PO NAREDBI GRADSKE VLASTI/KAO I RADIO 021

Jelena Tinska

EPAR JE REAGOVAO:

 

Osnovna stvar je  da  poreski obveznici , i ne  znajuci to ,  finansiraju :  dugogodisnja  nezakonita dela i njihove posledice  i tako omogucuju beskonacnu tezgu , opstanak korupcije , sklapanje nezakonitih poslova , haosa   u  ekonomskim uslovima u kojima je svaki dinar vazan  ,( jer  oni koji imaju korist racunaju na  opsti stav javnosti  pritisnute siromastvom   :„ma koga je  briga za kerove ,  treba ih  sve poubijati u interesu gradjana , glavno je zastititi  ljude ,narocito starce,decu od ujeda i besnila , nemamo mi novca za zbrinjavanje  kerova , jer imamo glad i nemastinu„ –  dok je istina:  da  se  oni koji to sada rade  trude  SVAKE  SLEDECE GODINE sto dublje  zariti ruke u dzepove svih poreskih obveznika-  da bi to  radili treba im  svake godine novih par hiljada pasa i macaka  u cije bi se `zbrinjavanje`   ugradili  ,  i  trude se  ne davati  informacije  o tome gde je 170 miliona eura  doniranih  krajem 2009. od EU za resavanje besnila i svinjske kuge  , trude se da zataskaju istinu  o tome da  oni ustvari  neguju neodgovorne vlasnike : zato sto su  neodgovorni vlasnici  izvor  novih `poslova`, novih do 3000 pasa i macaka  godisnje u Novom Sadu ( i u drugim gradovima   princip je isti  samo su brojevi razliciti  i obavezno se ponavljaju  svake sledece godine )   i   novih miliona dinara javnog novca   svake sledece godine , za cije tokove niko nikada nije postavljao pitanja  i  zato sto neodgovorni vlasnici stvaraju razlog za trazenje  i dobijanje novih miliona dinara svake godine ), jer  :
1. kavezi  natrpani  zivotinjama  u  malom belom ,ilegalno izgradjenom kucerku na  gradskoj deponiji  u Novom Sadu , u suprotnosti sa Zakonom o planiranju i izgradnji  :  NISU  prihvatiliste – to je  veterinarska tezga  i  tezga  nekih  njihovih saradnika koji rade u  i  van ove struke, i to  : u gradskoj vlasti  Novog Sada , JKP`Cistoci` u Novom Sadu  , i Upravi za veterinu  , Ministarstvu poljoprivrede u Beogradu.
2. ubijanje (nakon 3 dana  ili   X dana sa T-61 ili  bilo kako  )-  nedozvoljeno  lisavanje  zivota  u suprotnosti s propisima  je u Srbiji  ZABRANJENO ,  postojece ubijanje  je u suprotnosti   s clanom 7.  i clanom 15. Zakona o dobrobiti i ZABRANJENO je od 2.11.2005.( Zakljucak Ustavnog suda IU 27/07 ) ,  i kaznjivo  clanom 269.KZ RS od 1.1.2006.
3. Drzanje  velikog broja pasa i macaka – do 3000   novih  jedinki svake godine ,u malom kucerku s transportnim kavezima ,neuslovnom objektu,  na deponiji  u Novom Sadu – u suprotnosti s cl. 18.Zakona o vet. i cl. 6.Zakona o dobrobiti , Izbacivanje na ulice – u suprotnosti s cl.7 .Zakona o dobrobiti zivotinja  je u Srbiji ZABRANJENO i kaznjivo  clanom.82.Zakona o dobrobiti , i clanom 157.Zakona o veterinarstvu , a time i clanom 269.KZ RS koji sankcionise  kako ubijanje tako i zlostavljanje  koje je jasno definisano clanom 5. Zakona o dobrobiti zivotinja  i clanom 271.  KZ RS nesavesno lecenje  zivotinja ( pogresne ,  izmisljene , „napamet„ postavljene  dijagnoze  nedokumentovane i neobjektivizirane  dijagnoze ,  koriscenje  neobjektiviziranih dijagnoza  i njihovo spajanje :   sa  nepripadajucim  terapijskim  tretmanima , ili sa potpunim izostankom terapijskog tretmana  i   sa nedozvoljenim konacnim postupkom prema  jedinkama –  do 3000  jedinki  ponovo svake godine ,koje  Grad Novi sad „ zbrinjava„      ,  ustvari  korumpirani pojedinci   „zbrinjavaju„  milione dinara javnog novca   ).
4.  posto se oko svih ovih radnji `valjaju` i zloupotrebljavaju  milioni dinara javnog novca namenjenog : zakonitom zbrinjavanju napustenih pasa i macaka- koje ne postoji , i  zakonitim odstetnim zahtevima ujedenih gradjana – sto je u oba slucaja  posledica necinjenja  ili nezakonitog cinjenja  rep veterinarske inspekcije – ovo je, s obzirom na  ogromne sume , ne privredni prestup, nego organizovani privredni kriminal .
5. Oni koji  su omogucili   i koji i dalje omogucuju  postojanje velikog broja  novih pasa na ulicama  i  ujede gradjana   i doveli su i  dalje imaju nameru dovoditi gradjane, starce i decu u zivotnu opasnost  , to su  :  rep .veterinarski inspektori ,  duzni su ( moralno) , a  zalazemo se   da to bude  nalog zakona : da plate  odstetne zahteve  ujedenim gradjanima iz licnog dzepa ,   jer oni su  krivi, a ne svi poreski obveznici  .
Oni su krivi , narocito zato sto je
ubijanje kao metoda kontrole piramide reprodukcije pasa/macaka  : promasena investicija , i  zato sto godinama  , uporno ponavljanje  ove promasene  investicije   omogucuje Uprava za veterinu tolerisuci neodgovorno vlasnistvo  , tolerisanjem nerada podrucno-nadleznih  rep.veterinarskih inspekcija  u celoj Srbiji pa i u Novom Sadu – svi ti pojedinci u ovom lancu  trebali bi da  placaju iz  svog licnog dzepa  posledice  do kojih su doveli. Nema kolektivne odgovornosti  i  kolektivne krivice postoje pojedinci  na radnim mestima u rep veterinarskim inspekcijama od vrha do dna  piramide vlasti  , sa imenima , nisu NN lica niti  su  za njihovo necinjenje ili  nezakonito cinjenje  odgovorni  svi poreski obveznici – koji su sada kaznjeni  kao da  su svi krivi ,  kaznjeni su time sto svi placaju odstetne zahteve i nezakonite poslove  jkp-a  i veterinara  . Odgovorni i krivi su  pojedinci sa imenom i prezimenom- ONI TREBA DA PLATE : PROMASENE INVESTICIJE I ODSTETNE ZAHTEVE UJEDENIM GRADJANIMA  . Pojedinci sa imenima i prezimenima :odgovorni  su  za ponavljanje promasene  investicije :   za  ubijanje novih  i novih hiljada i hiljada pasa i macaka  placeno novcem iz budzeta – milionima dinara ponovo svake sledece godine  , oni su odgovrni  i krivi  za placanje  hvatanja i nedozvoljenog  nacina drzanja i  za  za ubijanja novih i novih hiljada pasa/macaka ,za  izbacivanje (CNR ) novih i novih i novih pasa/macaka  svake godine , za placanje novih i novih odstetnih zahteva  novih i novih ujedenih gradjana:  i to  zbog nerada rep veterinarske inspekcije , koji je posledica  tolerisanja tog nerada od strane odgovornih pojedinaca sa imenima , zaposlenih  u Upravi za veterinu i Ministarstvu poljoprivrede – zaposlenih da rade  tako kako zakoni  Srbije nalazu  .
EPAR-OIPA SRBIJA/Alijansa za zastitu prirode,prava zivotinja i prava ljudi
24000 Subotica,Matka Vukovica,9
Budi vegan-spasi Planetu

 

EPAR-OIPA SRBIJA/Alijansa za zastitu prirode,prava zivotinja i prava ljudi
24000 Subotica,Matka Vukovica,9
Budi vegan-spasi Planetu
Advertisements

~ od Jelena Tinska na april 12, 2011.

 
%d bloggers like this: