RIMEJK otvaranja prihvatilista u Novom Sadu nakon 6 godina ubijanja.


RIMEJK otvaranja prihvatilista u Novom Sadu, posle 6 godina ubijanja.

U glavnoj ulozi SPASITELJKE umesto Maje Gojkovic, Jelena Balasevic

Mesto:ISTO

Gradjevinske dozvlole:NEMA

Lazi;ISTE

2011

Psi lutalice dobili prihvatilište

Sre, 03/30/2011 – 21:19

Prostorije namenjene za pregled, sterilisanje i zbrinjavanje pasa lutalica otvorene su juče na Gradskoj deponiji u okviru programa”Pet friendly” koji je prvi podržao Novi Sad.

Prema rečima savetnice predsednika Vlade Vojvodine Jelene Balašević, ovo je samo početak realizacije projekta koji predviđa rešavanje problema pasa lutalica.
Psi će proći određeni tretman, a posle čipovanja će dobiti posebnu zelenu ogrlicu kako bi građani, koji ih sretnu na ulici, znali da su oni zbrinuti.
– Ukoliko ih niko ne uzme, psi će biti pušteni na slobodu, ali će ih ogrlica izdvajati od ostalih, što će biti znak građanima da su bezopasni – navela je predsednica Udruženja za zaštitu životinja Vojvodine Slavica Keco.
Strategija CNR ili „uhvati-steriliši-pusti” je humani način hvatanja i zbrinjavanja psa i vraćanja životinja na njima poznatu teritoriju. Podršku projektu dali su Uprava za komunalne poslove, Uprava za zaštitu životne sredine i „Čistoća”.
Ovo preduzeće otvorilo je i kol centar čiji je broj 641 – 9 – 021 preko kojeg će građani, zbog nemogućnosti da brinu o svojim ljubimcima, pozivati radnike koji će pse odneti u prihvatalište.
A. Jerinić

2005

IZVEŠTAJ SA KONFERENCIJE ZA NOVINARE

http://www.cistocans.co.rs/srb/vesti_2presskonferencije_arh2005.php

održane 26.12.2005. godine

Vreme:
Ponedeljak, 26. decembar 2005. godine
Mesto:
Gradska deponija
Tema:
Završetak objekta za privremeni smeštaj pasa i mačaka lutalica
Obraćanje:
Branko Dragičević, direktor JKP »Čistoća« Novi Sad
Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada
Izveštaj
Na Gradskoj deponiji u Novom Sadu izgrađen je novi objekat za privremeno smeštanje pasa i mačaka lutalica. 

Objekat je izgrađen po svim evropskim strandardima i snabdeven najsavremenijom opremom. Objekat sačinjavaju prostorije sa kavezima za smeštaj napuštenih lutalica i ambulanta gde će se vršiti pregled istih.

Svaka uhvaćena životinja biće pregledana i vakcinisana. Prostor može da primi oko 70 pasa i mačaka lutalica, koji će biti zadržani tri dana, i u tom vremenskom periodu vlasnik će moći da preuzme svog ljubimca. Ukoliko se posle tri dana vlasnik ne pojavi, osoblje Veterinarske stanice obaviće eutanaziju. Rok za držanje životinja može se produžiti ukoliko su u pitanju rasni pasi i mačke koji nose oznake. Pored novog objekta kupljeno je i novo vozilo, koje je namenjeno za hvatanje pasa i mačaka, istakao je direktor JKP »Čistoća«, Branko Dragičević.

Objekat za smeštaj pasa i mačaka lutalica obišla je i gradonačelnica Maja Gojković i tom prilikom istakla je da su stvoreni humaniji uslovi za smeštaj i čuvanje pasa i mačaka lutalica.

Advertisements

~ od Jelena Tinska na mart 31, 2011.

 
%d bloggers like this: