Pokojni gospodin Vinko i njegovi psi


HVALA SVIMA KOJI SU BILI I PODRZALI NASU BORBU ZA PRAVA NASIH NAPUSTENIH PRIJATELJA PASA I MACAKA KOJE U NOVOM SADU SUROVO UBIJAJU

Dok smo juce bili na press konferenciji medijima je stiglo obavestenje, bas u tom casu, da ce danas u 9h Ekipa iz Grada doci na posed gospodina Vinka koji je umro pre nekoliko dana i ostavio 13 sirocica o kojima se brinuo.

Tome je prethodila jedna Farsa.Naime, po nalogu inspektora djubretari iz sinteraja JKP Cistoce dosli su da pokupe pse i odvedu ih.No njih je „spasla“ Jelena Balasevic, time sto je „zabranila “ sinterima da ih odvedu do daljenjeg.

Pre svega..Grad finansira JKP Cisticu, koja samim tim radi samo ono sto je u dogovoru sa Gradom.
Isto tako i savetnica gospodina Pajtica radi po istim pravilima jer i ona dobija platu iz Budzeta.
Kako je onda dakle moguce, da se ona suprodstavi svojima????Smesno, veoma.
Dakle, kad smo shvatili da ce jutros u 9h..svi Vinkovi psi zavrsiti u sinteraju, organizovali smo akciju.
Receno je u dopisu medijima da ce psi biti odvedeni u Azil i da ce tamo biti pregledani??
Pre svega, Sinteraj nije Azil..Psima nije mesto u kavezima sa metalnim dnom u kojima ne mogu cak ni da legnu.U kojima sede u sopstvenom izmetu i smrzavaju se…preplaseni.

U skorasnjoj akciji spasavanja pasa iz sinteraja..suocili smo se sa uzasom..pola pasa je bilo zarazeno Parvo virusim i stenecakom.Neki su vec umrli, za neke se borimo.Za skupe pare, jer lecenja kosta i neizvesno je.
SINTERAJ na DEPONIJI..je leglo zaraze.

Danas je tamo trebalo da zavrse Vinkovi psi..Sa medijskom pompom..i hvalospevima..humanom Gradu.

Napominjem da su svi Vinkovi psi cipovani…vakcinisani..i zdravi.I svi imaju svoje knjizice.

U cik zore tamo je bila nasa SOS ekipa.Odveli smo pse, novim vlasnicima koji ce ih voleti i o njima brinuti kako dolikuje.
Ne trazimo fanfare.Ne dobijamo platu..MI SAMO VOLIMO ZIVOTINJE I BORIMO SE DA SE U ZONI SEVER 4 NA PLACU OD 10.000 KVADRATA SAGRADI D.E.L.T.A. NO KILL AZIL, ZA KOJI JE 2005te URBANISTICKIM PLANOM NOVOG SADA TO ZEMLJISTE I ODREDJENO DA BUDE SAMO I ISKLJUCIVO AZIL ZA MALE ZIVOTINJE.

SINTERNICA MORA DA SE SRUSI.PARE KOJE SE ODVAJAJU GODISNJE IZ BUDZETA GRADA ZA UBIJANJE I UJEDENE GRADJANE TREBA PREUSMERITI KA AZILIMA NA SVIM LOKALNIM SAMOUPRAVAMA PO ZAKONU.
ZAKON ZABRANJUJE UBIJANJE.

MI TRAZIMO DA POSTUJETE ZAKONE.
CULI SMO DA JE NEKO IZ GRADA REKAO DA SMO MI IZVRSILI DOVERZIJU.nEVEROVATNO.uDOM

ITI I SPASTI PSE SINTERAJA NA DJUBRISTU GRADA KOJI NEMA GRADJEVINSKU DOZOLU U KOME SE NEZAKONITO UBIJA, SE SMATRA DIVERZIJOM. 

P.S. SAD KAD VEC ZELITE DA SE CUJE ZA VASA DOBRA DELA SPASITE ETELINE PSE.
I DA..NAPRAVITE AZIL.ALI PRETHODNO RASPISITE TENDER.


Advertisements

~ od Jelena Tinska na mart 30, 2011.

 
%d bloggers like this: