Jelena Tinska:CV


* Zavrsila srednju baletsku skolu „Lujo Davičo“ u Beogradu, u klasama Nine Kisanove i Smilje Mojić.

* Igrala u baletskim grupama Borisa Radaka, Ivanke Lukateli, Petra Slaja i Lokice Stefanović.

* Studirala glumu na Akademiji za pozorište, film, i RTV u klasama Milenka Maričića i Minje Dedića.

* Apsolvirala Istoriju umetnosti.

*20 godina bila clan Tetra „Dusko Radovic“
ODIGRALA 23 GLAVNE ULOGE U PREDSTAVAMA ZA DECU I DOBITNIK JE SVECANE DIPLOME NA INTERNACIONALNOM DECJEM POZORISNOM FESTIVALU PIF ZA ULOGU ASKE U PREDSTAVI “ASKA I VUK”

Na Vecernjoj sceni Radovic igrala u predstavama;

“Ludi za ljubavlju” Sema Separda/uloga Mej/
“Tigar” Mjureja Sizgala/glavna uloga
“Bura” Sekspir/.uloga Ariel/
“Viktor ili deca na vlasti” Vitraka/Ida Mortmar/
“Braca po oruzju”/cerka/
“Seksplozija” kabare I mnogim drugim.

* Pisala za beogradske listove Svedok, ID, Ekskluziv, NIN, Vreme, Blic, za novosadski Građanski list, crnogorsku Publiku i Dan.Trenutno je kolumnsta Kurira I Tabloida

* Od 1984 bavi se oblikovanjem tela Beograđanki.

* Snimila četiri video zapisa sa svojim sistemom TINETIX (Tinska + etika).
DOBILA NAGRADU I plaketu ZA NAJBOLJE VIDEO OSTVARENJE SVOG SISTEMA ZA VEZBANJE TINETIX* U PRODUKCIJI “IDEJE PLUS”

TV
__________________________________________________________________

* Imala svoj talk show „Bez cenzure“ na TV Panonija, emisiju „Pogled sa tvrđave“ na TV Apolo u Novom Sadu, talk show EKSKLUZIVNO na TV Super u Subotici, a već 3 godine ima talk show „Zeitgeist“ na TV Jesenjin i na TV BN iz Bijeljine.

* Jedan je od lidera u borbi za prava i dobrobit životinja i ispred organizacije „NOJEVA BARKA“ se zalaže za prestanak njihovog zlostavljanja i ubijanja.
KOORDINATOR JE PROGRAMA FONDA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVIDINE, ZA IZGRADNJU PRVOG NO KILL AZILA U NASOJ ZEMLJI/
CLAN JE RADNE GRUPE PRI Gradskoj UPRAVI Novog Sada
KOJA SE ZALAZE ZA NO KILL STERILISATION STRATEGY

Knjige:

„Od svakog koga sam volela“ (Publikum, Beograd 1993.) /romansirana autobiografija/
„Duhovni aperitiv“ (Fokus, Beograd 2000.) /hronika slavnih/
„Beograđanka“ (Narodna knjiga, Beograd 2001.) /vodič za dušu i telo/
„Vilhelmina“ (Zograf, Niš 2002.) /saga/
„Beograđanka“ (Zograf, Niš 2002.) /vodič za dušu i telo/
„Jugoslovenka“ (Knjiga komerc, Beograd 2003.) /hronika/
„Svi moji muškarci“ (Knjiga komerc, Beograd 2003.) /romansirana autobiografija
„Kuća na bombi“ (Stylos, Novi Sad 2004.) /ljubavne priče/
„Sex na Ex“ (Filip Višnjić, Beograd 2007.) /roman/
„Pogrešno pročitano“ /hronika vremena/.ArtProjekt Zrenjanin 2008/
“Jagode sa slagom”/Portalibris Beograd 2008/
“Tajne kreveta poznatih muskaraca”NS Artist Movi Sad 2010/

U pripremi su i „Bekana“ /roman za decu

POCASNI JE CLAN KLUBA KNJIZEVNIKA “DUSKO TRIFUNOVIC” IZ KIKINDE
I CLAN JE BANATSKOG UDRUZENJA KNJIZEVNIKA.
CLAN JE UDRUZENJE DRAMSKIH UMETNIKA OD 1999-te godine

________________________________________
Filmography

Actress:
1990s
1980s
1970s
1960s
1950s
„Bolji zivot 2“ (1990) TV series …. Mila

Svedski aranzman (1989) …. Inge
„I to se zove sreca“ (2 episodes, 1987)
– Karte su napakovane (1987) TV episode
– Kao kec na desetku (1987) TV episode
The Misfit Brigade (1987) …. Lady of the Night
… aka Wheels of Terror
„Bolji zivot“ (1987) TV series …. Ljubica
„Smesne i druge price“ (1986) TV series …. Sekretarica
„Formula 1“ (1984) TV series
„Ne tako davno“ (1984) (mini) TV mini-series
Nesto izmedju (1983) (credit only)
Smrt gospodina Goluze (1982) (credit only)
… aka Смрт господина Голуже (Yugoslavia: Serbian title)
Sok od sljiva (1981) (credit only) …. Milena
Podijum (1980) (TV) …. Milica, Aska, Jelena
Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
„Bilo, pa proslo“ (1980) TV series …. Devojka

Pjevam danju, pjevam nocu (1979) …. Danses
„Nedeljom po podne“ (1978) TV series
„Profesionalci“ (1978) TV series
„Sedam plus sedam“ (1978) TV series …. Bride, and many other role’s
„Dva drugara“ (1976) TV series
„Maksimetar“ (1970) TV series …. Studentkinja

Ima ljubavi, nema ljubavi (1968) …. Ljiljana

Cipelice na asfaltu (1956) (as Jelena Petrovic) (credit only)

Interview.NASLOVNE STRANE:

“ Story” “Gloria” Prodicni magazin” Ilustrovana Politika” “Lepota I Zdravlje” etc. 2006, 2007, 2008…

Interview“Ilustrovana politika“ (Serbija) 26 June 2005, pg. 3, by: Jova Antonijevic, „Beogradu sam rekla zbogom“

Magazine cover photo“Ilustrovana politika“ (Serbija) 26 June 2005
„NS nedeljnik“ (Serbia) 25 August 2003
„Ekspres“ (Serbia) 30 April 2003
„Ilustrovana politika“ (Serbia) 1 January 2003
„Svet“ (Serbia) 1 May 2001
„Blic“ (Serbia) 12 November 1999
„Svedok“ (Serbia) 26 October 1999
„Intervju“ (Serbia) 18 August 1999
„Svet“ (Serbia) 17 August 1998
„TV Revija“ (Serbia) 9 August 1997
„Demokratija“ (Serbia) 23 May 1997
„TV Revija“ (Srbija) 15 April 1997
„Sesto culo“ (Serbia) 1 February 1996
„Enigma“ (Serbia) 23 March 1995
„Ilustrovana politika“ (Srbija) 26 November 1994
„TV Revija“ (Serbia) 5 August 1993
„Huper“ (Serbia) 12 July 1991
„Novosti 8“ (Serbia) 7 January 1988
„TV Novosti“ (Serbia) 19 December 1986
„Duga“ (Yugoslavia) 8 March 1986
„Eureka“ (Serbia) 28 December 1985
„TV Revija“ (Yugoslavia) 30 August 1985
„Politika Bazar“ (Yugoslavia) 7 June 1985
„Nada“ (Serbia) 13 July 1984
„Novosti 8“ (Serbia) 1 January 1984
„TV Novosti“ (Serbia) 25 June 1983
„Auto svet“ (Serbia) 1 June 1983
„Start“ (Yugoslavia) 22 April 1983
„Arena“ (Yugoslavija) 7 September 1980
„Svijet“ (Yugoslavia) 3 September 1980
„Ven“ (Yugoslavia) 2 September 1980
„TV Revija“ (Yugoslavia) 2 September 1980
„7 TV dana“ (Yugoslavia) 5 April 1980
„Halo“ (Yugoslavia) 3 March 1980
„TV Revija“ (Yugoslavia) 24 October 1979
„Duga“ (Yugoslavia) 22 July 1978
„TV Revija“ (Yugoslavia) 15 July 1978
„Nada“ (Yugoslavia) 26 May 1978
„Arena“ (Yugoslavia) 15 October 1970
„Ilustrovana Politika“ (Yugoslavia) 24 June 1969

________________________________________
* Živi i radi u Novom Sadu.

Korisne Internet adrese i kontakt:

~ od Jelena Tinska na 25 aprila, 2010.

5 reagovanja to “Jelena Tinska:CV”

  1. mama volim te!

  2. Bravo za ovakvu karijeru!

  3. Poštovana, dao bih svoj skroman doprinos podsećanjem na: „Kad zagrizem jabuku“ i još jedna baletska numera, „Nišnu se zvezde niz nebo“ za koje ste Vi načinili koreografiju. U sećanju mi je ostao Vaš nastup u Domu kulture „Studentski grad“ 1985.
    S’ poštovanjem,
    Lugar

Zatvoreno za komentare.

 
%d bloggers like this: